De 1e buitenwater opleidingsduik van Duikteam Nieuwegein in 2022 is een feit. Niet de 1e clubduik. Deze eer gaat naar de oliebolleninhaalduik, maar dit was wel de 1e clubduik met zicht.

Gelijk maar een nieuwe locatie geprobeerd…..de Haarrijnse Plas. Met mooi weer om 11.00 verzameld op de parkeerplaats bij de beachclub Key West. 3 cursisten met elk een instructeur en 3 clubduikers. Na de ‘check de stek’ omgekleed (voor het eerste weer natpak) en een lekker kort stukje naar het water gelopen. De cursisten en instructeurs waren ons voor, maar wij gingen niet veel later ook het water in. Onder de kordate richtingsbepaling van onze navigator gingen wij per abuis eerst de stofwolken van de cursisten achterna, maar nadat wij een klein koersverandering hadden doorgevoerd werd het zicht er goed, wel 4..5 meter.

Zoals beloofd in de duikersgids was er weliswaar nog weinig leven en beplanting te zien in de plas maar het was wel een heerlijk ontspannen duik.  En zoals je kunt zien allen met een big smile het water uit.

De volgende duik gaan wij de andere instapplaats proberen.

Met dank aan Henk B voor de foto’s