Gisteren weer lekker wezen duiken. Dit keer naar de spiegelpolder.

Aldaar aangekomen was het heerlijk rustig, slechts 2 auto’s en niet eens van duikers. Even later werd het ietsjes drukker met nog 3 andere duikers.¬†Maar goed, DTN was nog steeds in de minderheid met 2 duikers.

Even bijkletsen en vervolgens snel omgekleed en naar de duikstek. Was wel even wennen, want ik had mijn vakantie setje tevoorschijn getoverd. Voelt toch wel weer anders aan zo een fles op je rug die wel je schouderbladen raakt. Het water ingegaan bij de steiger en linksaf richting de zeilboot. Omdat de andere duikers net voor ons gegaan waren een omgekeerde duik gemaakt zodat we geen last van het stof hadden. Dus op 4/5 meter gestart en daarna omgekeerd naar 1om. Lekker fris, maar natuurlijk op diepte was niets te zien dus toch maar weer terug naar ondiep.

Op de 2..5m waren ontzettend veel modderkruipers en hele scholen met kleine visjes. Zo leuk om te zien. Ook nog overal gekeken naar paling, maar die was volgens mij ook op vakantie. Wel nog een aantal zoetwaterkwalletjes gezien.

Aan het einde van de duik via de stalen zwemtrap eruit proberen te gaan. Toch wel een vreemde ervaring als er een traptree mist. Het lukte wel na enkele keren gedachteloos proberen de missende tree te vinden, maar zo een duikpak maakt je toch minder lening (of heeftdat een andere oorzaak?)

Nu twee weken de bergen in. Weinig kans dat ik daar duik, maar over 3 weken zijn al onze cursisten vast wel geslaagd en wordt de groep duikers ook door de weeks vast weer groter.