Op zondag lekker weer eens een duikdagje gepland in Zeeland. De dag gestart om 10.00 in Zoetersbout. Zonnetje erbij, lekker warm en niet al te druk. Wat wil een duiker nog meer 🙂

Zoetersbout vanaf de dijk

Het was laag water dus wel een beetje lastig om erin te komen, maar we zijn nog jong en lenig (denken  we). Het zicht was best redelijk, 2 á  3 meter, en het water was lekker warm, 20 graden. Zeesterren,  zee-egels, veel soorten krabben en zelfs nog twee grote vissen. Eerst uitgezwommen op 8..10mtr en vervolgens terug op 3..4 meter. Lekker ontspannen duik van bijna een uur.

Zeebaars? Diklipharder?

Vanwege de slechte weersvoorspellingen vervolgens maar een “al op weg terug spoelduikje” gemaakt in de Nion Plas. Lekker rustig op zondagmiddag en best wel helder. Deze keer naar het platform gezwommen en beide lijnen uitgezwommen. Veel kleine baarsjes gezien, maar onder de 5mtr blijft het hier kaal en saai. Vervolgens naar de kant gezwommen waar een aantal bomen onder water voor erg mooi uitzicht zorgen. Mogelijk dat er nog mooie opnames hiervan zijn gemaakt, maar dan zet ik ze er later nog bij.

Tot de volgende duik !