Ik was al een lange tijd van plan eens een duikje te maken bij de duikvereniging ‘De kaaiman’ in Wijchen. Want….daar in de plas Berendonck hebben ze een prachtig onderwaterhuis.

Naast een ‘gewone’ duik naar het ondewaterhuis kun je hier zelfs een escape room activiteit uitvoeren –> doen dus !!

In de eigen club naar enthiousiaste deelnemers gezocht. Tja, het is koud dus alle vakantieduikers haken al af, sommigen hebben een verjaardag en mogen van manlief niet meer mee en niet iedereen kan zelf vervoer regelen, maar uiteindelijk heb ik toch een onderwaterbuddy en twee puzzelaars voor op de kant gevonden. Afgelopen zondag dus om 10.00 verzamlen in Wijchen voor deze leuke activiteit.

We werden heel gastvrij ontvangen en er waren maar liefst 5 Kaaimannen/vrouwen aldaar aanwezig om ons te begeleiden. Twee duikers gingen het onderwaterhuis ontsluiten en voorbereiden terwijl wij met een kop koffie de regels doornamen en het probleem uitgelegd kregen. In dit geval betrof het om een Conshelf onderzoekster die tegengewerkt werd bij haar algenonderzoek, gevlucht was en op zoek moest naar oplossingen. En ja….ik blijf een beetje vaag wat misschien wil er nog iemand anders van ons heen. Na de 1e twee oplossingen werden de duikers op onderzoek uitgestuurd naar het onderwaterlaboratorium (tja he, moet een beetje bij mijn vak blijven). Inderdaad…koud, donker, slecht zicht dus spannende zoals het hoort bij deze activiteit. Na 10min kwamen we aan bij het onderwaterhuis. Indrukkwekkend hoor zo op 15m diepte. Vooral verrassend ook hoeveel lawaai er was, zeker niet zo rustgevend als duiken. Maar goed, op aanwijzing van het oppervlakte team hebben wij diverse hints weten te vinden. Vervolgens moesten wij nog twee routes onderwater afleggen voor meer hints. Zowaar hebben wij die ook gevonden, maar toch, een rebus oplossen naar 30min duiken in koud water op 10m diepte is toch meer uitdaging dan in Nemo op 30m diepte wat sommetjes oplossen. Ik kan wel weer wat geheugentraining gebruiken lijkt het zo.

Terug naar de oppervlakte alwaar wij samen met het oppervlakte team het resterende onderzoek naar de oplossingen/hints hebben afgerond.

En met succes, wij konden uiteindelijk de code kraken !

Heel veel dank aan de inzet van de vrijwilligers van De Kaaiman voor deze erg leuke dag !

Robert.