DTN is 15 “Medical Oxygen Providers” rijker !!!.

Felicitaties voor diegene die dit hebben behaald. Niet dat deze mensen nu veel verandert zijn hoor. Ze zijn nog steeds net zo gezellig als altijd, net zo aardig als altijd en duiken nog steeds zo als altijd, drinken nog steeds hetzelfde, etc.etc.

MAAR !!!!!!,  deze buddies zijn nu wel gecertificeerde MOP-er die bij een duikongeval nog betere hulp kunnen verlenen als het aankomt op zuurstof toedienen.

De cursus, gegeven door Paul, was verdeeld over 2 avonden. Ikzelf mocht de 2e avond en om 19.30 gestart met koffie, koek en een presentatie over duikongevallen, decompressie ongevallen en decompressieziekte. Altijd leerzaam maar wij hopen natuurlijk dit nooit zelf veel mee te maken. Vervolgens gestart met de uitleg van de zuurstofkoffer; wat zit erin, waar is het allemaal voor. hoe bouw je deze op en hoe gebruik je hem.

Unità ossigeno DAN "DIN 477" con MTV (bombola non inclusa) - Materiale PADI, Attrezzatura Subacquea e Presidi Medici by Acquasport.store

Je kunt dus met deze set zelfs een niet ademend persoon beademen met een druk op de knop. Maar omdat je iemand ‘opblaast’ is dit dus de risicovolle handeling waarvoor je MOET zijn opgeleid.

E-learning - Beademing met ballon en masker - Emergency Medical School

Daarna ook nog de uitleg gehad met de ambubalon waarmee je iemand handmatig kunt beademen met of zonder extra ‘free flow’ zuurstof. Deze ambubalon is dus ook een zeer nuttige uitbreiding voor onze bestaande zuurstofkoffers.

Het certificaat.  NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Medical Oxygen Provider’ is 2 jaar geldig. Wel moeten wij halverwege nog een ‘proeve van bekwaamheid’ afleggen en dit is natuurlijk goed maar ook zeker weer net zo gezellig.

Dank aan Lianne voor het regelen en aan Paul voor het geven van de cursus