Omdat het in Januari en Februari niet kon, in Maart we het niet gedaan hebben en April doet wat ie wil hebben we op 1 Mei 2022 eindelijk de Nieuwjaarsduik met oliebollen (en een héééél klein beetje champagne) gedaan. Zowaar waren er dit jaar meer duikers dan dat er publiek was; Rutger, Rogier, Erik, Jeroen, Alexandra en ik hebben zowaar echt gedoken.

Maar het was wel een duik met hindernissen;

  1. om het moeilijk te maken hadden ze tientallen lijntjes gespannen onder water over het hele duikgebied waar we niet aan mochten blijven hangen.
  2. om het nog eens moelijker te maken was het zicht minder als 30cm
  3. en als je dan ook nog eens de accu van je lamp vergeet en je duikcomputer net nu besluit dat een lege batterij niet werkt ………..

Maar goed, na 10 minuten keek ik naar mijn buddy…….en zag niet veel. Iets dichter bij dan maar en het signaal ‘naar boven’ maar. Vervolgens op 1 á 2 meter diepte bij de zwemlijn nog 10 minuten door gedoken. Hier was het zicht aanzienlijk beter, soms wel een meter. Al met al een hele korte duik van 10..20 minuten.

Maar goed, we konden dus wel snel aan de vers gebakken oliebollen met ‘Glühwein’ (en koffie en thee). Lekker hoor, met dank aan Bakker Bart  en zijn helpers

Oh ja……we hebben (bijna) geen lijntjes geraakt hoor.