Afgelopen zondag weer als duikbegeleider actief geweest. Ook deze keer weer naar de Haarrijnse plas, Aldaar aangekomen bleek dat ze bij P2 een feestje hadden gehad. Het strand was nog geheel afgesloten. Snel maar naar P1 om bij Key West er in te gaan.

Nadat alle cursisten en instructeurs gearriveerd waren (en toezichthouder)  eerst maar eens een ‘check de stek’ gedaan. Het enthousiasme voor deze plas lijkt wat beperkt, maar het is wel lekker dichtbij, gratis, goed parkeren en een beachclub erbij. Wel erg geschikt voor de opleidingsduiken. De cursisten wisten dan ook niet veel spannends te vertellen over de plas.

Oude zandput, Maximaal 18m. Loopt langzaam af na de lijn en je mag niet onder water voor de lijn.

Daarna terug naar de auto, omkleden en buddies indelen. Ik dook met Maaike. Wij zijn samen naar 10m gegaan en hebben vervolgens enkele oefeningen gedaan zoals een vrije opstijging, trimmen op 5m, een reddingsopstijging en natuurlijk masker in het vrije.

Ontspannen duik (voor mij dan) waarbij het zicht slecht was en we niets gezien hebben anders dan stofwolken. Wel goed geoefend en dus diverse activiteiten af kunnen werken.