Zo midden in de week weer lekker een duikje gepland bij de NION plas. Nog steeds in natpak, maar ter voorbereiding van de winter droogpak duiken ook maar mijn ‘oude’ duikset, een wing, maar weer eens uit de mottenballenbak gehaald. De bijbehorende dubbel 12 er snel afgehaald en vervangen door een dubbel 7 om een dubbele hernia te voorkomen.

Om 19:30 verzameld aan de waterkant en alles weer opgebouwd. Na wat passen en meten en vooral zoeken naar “waar hang ik alles ook al weer aan” helemaal opgetuigd het water in. Lekker warm voor Nederland. Bij de start gelijk al weer het verschil tussen een trimvest en een wing merkbaar. Zal wel een paar duiken nodig hebben voordat het weer 100% vertrouwd aanvoelt. Leek goed te gaan, maar na 5 minuten ineens bubbels waar het niet hoort. De inflator aansluiting (insert) bleek te zijn gaan lekken en die kreeg ik onderwater niet aangedraaid. De buddies verder laten duiken en zelf snel terug naar de waterkant om wat gereedschap te scoren….en ja hoor, alles weer luchtdicht.

Helaas was voor mij de echte duik daarmee afgelopen. Zonder buddy in het donker leek mij niet echt de beste aanpak. Wel e.e.a. nog maar even uitgetest net voor de instap op 1 รก 2 meter diepte en flink wat evenwichtsoefeningen gedaan. Na 30min kwamen ook de buddies weer boven water. Nog even nagepraat en nu weer op naar de volgende duik.