Duikteam Nieuwegein is een gezinsvereniging met circa 50 leden in alle leeftijdscategorieën. We zijn aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en geven alle opleidingen uit het NOB opleidingsprogramma (http://www.onderwatersport.org). De NOB is aangesloten bij de CMAS wat een wereldwijde acceptatie van de certificaten garandeert. Heb je jouw duikbrevet bij een andere organisatie gehaald? Dan kan je daar bij de DTN mee verder.

Vooral tussen april en oktober duiken we in diverse duikplassen, variërend van Vinkeveen tot Hilversum, van Tiel tot Reeuwijk en van Vianen tot Maarsseveen. Het zal je verrassen hoeveel er in deze plassen te zien is. Van september tot mei trainen we ook in het zwembad Merwestein Nieuwegein, op zondagmiddag van 16.00 – 17.30 uur. Hier werken we aan onze conditie en doen we speciale duikvaardigheden op zoals bijvoorbeeld het omgaan met visnetten, reddingsprocedures, seinlijnduiken, trimvaardigheden en omgaan met duikballonnen. Ook voor de jeugd organiseren we activiteiten en opleidingen volgens het Scubadoe programma van de NOB. Zo bieden we het snorkeldiploma voor de jeugd vanaf 8 jaar en in het bezit van zwemdiploma A & B. Vanaf 10 jaar kunnen jongeren hun persluchtdiploma voor jeugd behalen. Aan de opleiding voor reguliere duikbrevetten kan vanaf 12 jaar worden deelgenomen.

De vereniging heeft zowel voor de volwassenen als voor de jeugd gecertificeerde instructeurs en trainers voor opleiding en begeleiding.

We organiseren ieder jaar ten minste één duikweekend naar Zeeland. We verblijven op een camping en duiken gemiddeld twee maal per dag. Daarnaast organiseren we snorkeltochten, excursies, kompaslopen, bootduiken op de Noordzee en reanimatiecursussen. Maar er worden ook diverse niet duik activiteiten georganiseerd waar ook de niet duikende gezinsleden aan deel kunnen nemen.

Geïnteresseerd en wil je meer weten? Klik dan hier en wij nemen contact met je op. Wil je kennis komen maken, mee zwemmen of een proefduik maken? Dat kan ook. Meld je dan aan via dit aanmeldformulier.